Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijna 2 miljard euro voor mooier platteland

  •  
21-06-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_151161.jpg
De plannen om het platteland mooier, vitaler en leefbaarder te maken, kunnen doorgaan. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor de Nederlandse voorstellen, waarvoor ongeveer 2 miljard euro beschikbaar is. Minister Gerda verburg (Landbouw) reageerde verheugd op de instemming uit Brussel: ,,Hiermee kunnen we voorlopig uit de voeten''.
Van het beschikbare geld is bijna 500 miljoen euro afkomstig van de Europese Unie. Rijksoverheid en gemeenten dragen samen eenzelfde bedrag bij. Het geld gaat onder meer naar modernisering van landbouwbedrijven, steun aan toeristische activiteiten, dorpsvernieuwing en agrarisch natuur- en landschapsbeheer.
Land- en tuinbouworganisatie LTO is heel tevreden met het resultaat. Jan Heijkoop, vicevoorzitter zegt veel te verwachten van de brede aanpak. ,,Dit is hartstikke goed voor het platteland, ik ben er content mee, maar het komt nu natuurlijk aan op de uitvoering.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.