Vroege Vogels

Bijenweekend

  •  
11-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bij_19.jpg

© Fotograaf: will

Van kattenstaart tot daslook, van profetenbloem tot vuilboom: de botanische tuin van de Universiteit Utrecht staat vol met bloemplanten. Goed nieuws voor de vier honingbijvolken die daar leven, want die halen er volop nectar en stuifmeel vandaan. Maar wat maakt een plant nou tot een geschikte bijenplant? En welke soort scoort hoog in de bijenplanten-top-10?
Vroege Vogels gaat op verkenning in de hortus met Gerard van Buiten - de hortulanus, oftewel de vaste tuinman van de Utrechtse botanische tuin - en met stuifmeeldeskundige Raymond van der Ham. Dit weekend vindt in de tuin het jaarlijkse Bijenweekendl plaats (als onderdeel van het Nationale Imkerweekend). Er zijn lezingen van biologen over de bijensterfte, een imker geeft een demonstratie bijenkorven vlechten en je kunt je eigen insectenhotel maken.
Bovendien verscheen vorige week het boek ' Bijenplanten - nectar en stuifmeel voor honingbijen ', vol tekeningen en informatie over tweehonderdveertig geliefde drachtplanten van bijen. Van der Ham was co-auteur van het boek; hoofdauteur was Arjen Neve.
Het bijenweekend in de botanische tuin in Utrecht is zondag tussen 10.00 en 16.30 uur gratis te bezoeken.
Botanische-tuin-groot
Botanische tuin Utrecht. Fotograaf: JohanEversFoto
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.