Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijeneters: succes in Limburg

  •  
31-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
546 keer bekeken
  •  
bijeneters.jpg
Het broedseizoen van de bijeneters is nog volop bezig, maar het lijkt al vast te staan dat 2015 een superjaar is. Deze fantastisch kleurrijke en zeldzame vogel broedt op allerlei plekken in ons land dit jaar. De toplocatie is "ergens in Limburg".
De exacte plek moet geheim blijven omdat in vorige jaren vrij veel bijeneter-broedplaatsen zijn verstoord. Ook fanatieke vogelaars houden soms te weinig rekening met de dieren, ze komen zo dichtbij (voor die ene foto) dat ze de omgeving plattrappen en de oudervogels verhinderen om hun jongen te voeden. Daarom zeggen we niet meer dan "ergens in Limburg".
Wat we wel al kunnen bekend maken is dat dit jaar een record zal gaan opleveren aan bijeneter-broedsucces. Nooit eerder waren er zoveel paartjes in Nederland!
Vroege Vogels bezoekt de bijzondere plaats samen met twee specialisten van de  Werkgroep Bijeneters: Hilbert Folkerts en Matthias Koster.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.