Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijen van onze koning doen het goed

  •  
18-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Willem-Alexander.jpg

© Foto: Joost Huijsing

Het gaat goed met de bijen die Vroege Vogels vorig jaar cadeau gaf aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De twee kasten die op Landgoed de Horsten staan, begonnen vorig jaar ieder met zo'n zevenduizend bijen. Volgens het Facebookbericht van Het Koninklijk Huis bestaat de complete populatie op Landgoed de Horsten in Wassenaar inmiddels uit zo'n 100.000 bijen. Een dochter van de oorspronkelijke bijenkoningin heeft het bijenvolk overgenomen van haar moeder.
Zachtaardige bijen
De kasten worden bewoond door zogeheten Buckfast-bijen, een zachtaardig Nederlands bijenras dat wordt geteeld door Stichting Buckfast Marken. De bijen steken en zwermen nauwelijks en verzamelen relatief veel nectar om uiteindelijk honing te maken. In september zullen de bijenkasten winterklaar worden gemaakt.
Bron: Facebook
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.