Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijen steeds vaker slachtoffer van diefstal

  •  
02-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
972191_honey_comb_01.jpg
Britse dieven hebben het de afgelopen tijd steeds vaker gemunt op bijenkorven. Honing is meer waard geworden nu het wereldwijd slechter gaat met de bijen. Ook het tekort aan imkers drijft de prijs van het gouden goedje op, schrijft de Britse nieuwszender BBC dinsdag.
Volgens de politie is het geen makkie om bijenkorven, inclusief het bijenvolk, te stelen. Ze denken dan ook dat specialisten bij de diefstallen zijn betrokken. Mogelijk gaat het om concurrenten die elkaars bijenkorven pikken.
De grootste diefstal tot nog toe had plaats op een aardbeienboerderij nabij Telford in Shropshire. Daar werden maar liefst achttien bijenkorven tegelijk gestolen. De teler gebruikt bijen voor de bestuiving van de aardbeienplantjes. De honing kan op de zwarte markt volgens de teler bijna 7000 euro opbrengen.
De bij heeft het zwaar, onder meer door natte zomers, gebruik van pesticiden en ziektes. Daardoor is op sommige plaatsen in Europa de populatie bijen zelfs gehalveerd.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.