Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijen

  •  
24-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Stichting Natuur en Milieu deelt gratis zakjes bij-vriendelijk bloemenzaad uit. Daarin zitten zaden van Malva, Dille, Korenbloem, Nigella, Koreander, Goudsbloem, Borage, Bladrammenas, Mosterd, Boekweit en Phacelia. Tot half augustus kunt u ze zaaien om de (bedreigde) bijen te helpen.
Wist u dat bijen een onmisbare rol vervullen bij de bestuiving van bloemen en gewassen? Zonder bijen zou u uw dagelijkse appeltje niet kunnen eten.
Natuurlijk wist u dat. Maar wist u bijvoorbeeld ook dat een bij voor 1 pond klaverhoning bijna 9 miljoen klaverbloemen moet bezoeken? Vast niet. En dat geeft ook niet. Maar zo’n getal geeft wel aan hoe bijzonder deze beestjes zijn.
Treurig genoeg gaat het niet goed met de bijen. Overal op de wereld - ook in Nederland - sterven bijenvolken. En die sterfte neemt in een alarmerend tempo toe. Het beestje heeft sterk te lijden door schadelijke bestrijdingsmiddelen. Parasieten en ziekten, te weinig nestgelegenheid en het verdwijnen van allerlei plantensoorten doen de rest.
Help de bijen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.