Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Big Broeder: zeearenden gestopt met broeden

2 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Helaas zijn de zeearenden in het Roggebotzand deze week gestopt met broeden. Ook slecht nieuws bij de ooievaars: één van de kuikens heeft het niet gered. Je ziet het deze week bij Big Broeder.
Slecht nieuws deze week: de zeearenden vliegen nog wel rond hun nest, maar broeden niet meer. Boswachter Egbert van Wijhe: “In de avond van 26 april is nog gepost bij de keet van waaruit je zicht hebt op het nest. Rond 19.45 uur verscheen het mannetje: eerst zat hij in een boom voor het nest, toen op een tak boven het nest. En even later landde hij in een soort aanvalshouding, met opgetrokken vleugels, op het nest. Direct daarna schoot een boommarter langs de boomstam naar beneden. De kans is groot dat deze boommarter de oorzaak is dat het zeearendpaar het nest heeft verlaten.”
Ook drama bij de ooievaars: op 30 april is een ooievaarskuiken opgegeten. Ondertussen doen de jonge slechtvalken het wel goed, mede dankzij de volop aangevoerde stadsduiven, en verkennen de vossenpups voor het eerst de Oostvaardersplassen.
Volg de webcams online: Big Broeder TV

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.