Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder: Zeearend, torenvalk en vos

  •  
11-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geweldig nieuws deze week bij Big Broeder: de zeearend is terug! De camera’s draaien en het paar uit Roggebotzand is weer live te zien en te horen. De moeder, AF19, is een oude bekende uit de Oostvaardersplassen, terwijl manlief is overgevlogen uit Duitsland. We zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen rondom dit kersverse paar.
Ook met de torenvalken gaat het goed: het vrouwtje maakt al een nestkuiltje. Nu maar hopen dat de eieren heel blijven dit jaar zodat we binnenkort mooie torenvalkkuikentjes kunnen bewonderen!
Het steenuilenkoppel lijkt erg gelukkig te zijn, man en vrouw zijn nog altijd dol op elkaar. Met de prooioverdracht gaat het iets minder voorspoedig, dus laten we maar hopen dat liefde in dit geval niet door de maag gaat.
Tenslotte zijn ook de camera’s in de vossenburcht op de Oostvaardersplassen na een flinke schoonmaakbeurt weer aan, zodat we straks met een beetje geluk weer volop kunnen genieten van het gedol van jonge vosjes.
Fotograaf: Paulcools
Volg de webcams online:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.