Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big broeder: voorjaarshype

  •  
31-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
steenuil_11.jpg
Natuurlijk de Voorjaarshype van 2013: de geboorte van de jonge vosjes!
Geluid jonge vosjes
Afgelopen woensdag begonnen de weeen en na enige tijd werd het eerste vosje geboren. Volgens de trouwste weblogkijkers zijn er zes welpjes. Maar zeker weten doen we dat natuurlijk pas als de jongen gaan rondscharrelen of naar buiten gaan.
Eieren
Ooievaars: derde ei gelegd afgelopen donderdag. Nu zijn de ooievaars waarschijnlijk halverwege de leg. Vanaf het leggen van het eerste ei, op 26 maart, kunnen we dan gaan tellen wanneer de eieren zouden kunnen uitkomen, daar zit zo’n 33 dagen tussen.
Bij de slechtvalk is het nog steeds Goeie Tijden, Slechtvalktijden. Er is nog altijd veel onrust- en de vogels zijn allesbehalve monogaam- iedereen doet het met iedereen. Het mannetje paarde eerst met het zogenaamde ‘Vreemde Vrouwtje’, toen keerde het vrouwtje van vorig jaar terug en deed ie het daarmee en nu is er zelfs een derde vrouw ten tonele verschenen. En ondertussen is er nog altijd geen ei gelegd. Er is nog hoop maar als deze soap nog een week of twee duurt is de kans op eieren toch echt verkeken.
Bekijk de webcam:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.