Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder: slechtvalk, vos, ooievaar, torenvalk

  •  
14-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hebben de torenvalken al eieren? En hoe vergaat het de vossenfamilie in de Oostvaardersplassen? Je ziet het deze week bij Big Broeder.
Twee weken geleden zagen we in Big Broeder dat het koppeltje slechtvalken hun vier eieren niet meer alleen laat. Het vrouwtje broedt ongeveer achttien uur per dag, de overige zes uur houdt het mannetje de eieren warm. We zien dit keer hoe vrouw slechtvalk weer terugkeert op het nest nadat ze lekker even de vleugels heeft gestrekt. Nu is zij weer aan de beurt om te broeden. Maar de aanstaande vader zit net zo lekker op de eieren. Geeft hij zich gewonnen?
Bij de torenvalken hangt iets in de lucht. Het mannetje blijft maar prooien aandragen: een zandhagedis en een rosse woelmuis bijvoorbeeld. Het vrouwtje neemt deze geschenken dankbaar in ontvangst en het mannetje heeft na zijn harde werk het nakijken. Zou dit een voorteken zijn en zien we binnenkort het eerste ei?
In de Oostvaardersplassen moet moedervos even de poten strekken als ze iets eigenaardigs ruikt. In de tweede kamer van de burcht blijkt een vreemde vos te hebben overnacht. Hij ziet er wat mottig uit. Wie zou het zijn? Is het vader, of een zwerver?
Volg de webcams online: Big Broeder TV
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.