Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder: slechtvalk, torenvalk, zeearend, vos

  •  
19-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De kraamvreugde gaat vrolijk door bij Big Broeder: bij de slechtvalken is deze week het vierde ei gelegd. Het vrouwtje zit nu volop op het nest om te broeden, en kan goed gevolgd worden op de webcam.
Steenuil
De steenuilen hadden deze week wat problemen met hun privacy: niet alleen pimpelmezen maar ook een paartje kauwen was geïnteresseerd in hun knusse stulpje. Gelukkig voor de steenuilen was het gat veel te klein voor de kauwen, dus voorlopig is het gebruik van de nestkast onbetwist.
Het mannetje is begonnen met het geven van voedselcadeautjes aan zijn vrouw. Zijn sappige rups viel alvast goed in de smaak.
Torenvalk
Ook de torenvalkman verwent zijn vrouwtje met lekkere hapjes, alleen komt hij niet aan met rupsen maar met zandhagedissen. Dat zet pas echt zoden aan de dijk! Er zijn nog geen eieren gelegd, maar dat zal vast niet lang meer duren.
Zeearend
Bij de zeearenden in het Roggebotzand kunnen we binnenkort hopelijk ook het eerste ei verwachten; er wordt volop gepaard en het nest ziet er knus uit.
Vos
In de Oostvaardersplassen heeft het vossenvrouwtje al een paar weken de nacht in de burcht doorgebracht. Als we goed kijken lijken we zelfs al een bolle buik te kunnen zien, dus de kans dat er dit jaar weer jonge vosjes geboren zullen worden is groot.
Volg de webcams online:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.