Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder - Slechtvalk

  •  
10-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
Eén van de populairste vogels in de Big Broeder-wereld is de slechtvalk Falco Peregrinus. Die broedt vrijwel uitsluitend in kunstnesten en daar staan vele webcams op gericht. Met webloghouder Paul Marcus gaan we op zoek naar de slechtvalken in Amsterdam.Froona Veldhuis was tot vorige week de webloghouder, maar op 4 april is zij plotseling in het ziekenhuis overleden. Froona was niet alleen webloghouder op , zij was ook al jaren de motor achter de webcams bij de slechtvalken van de Mortel. Vogelbescherming schrijft in een In Memoriam: "We gaan een buitengewoon betrokken en enthousiaste vrouw missen met een groot hart voor de vogels en de mensen daaromheen. We wensen alle familie en naasten heel veel sterkte. Namens Vogelbescherming Nederland, Joost Hartog."
Het werk van Froona op de website is nu overgenomen door Amsterdammer Paul Marcus, een man die vanaf de eerste slechtvalk-broedpogingen bij de Hemweg-centrale de roofvogels heeft geobserveerd. Hij is helemaal wég van het mannetje dat nu halverwege de schoorsteen van de Hemweg broedt: "Dat is echt de allermooiste slechtvalk die ik ken. Ken je die foto van Ronald van Dijk die op de homepage van de site van de Werkgroep Slechtvalken staat? Dát is dit mannetje." Uiteraard is dat nu de foto die hierbij staat.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.