Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder ooievaar

  •  
20-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Ook de ooievaar doet dit jaar weer mee: Vogelbescherming heeft een webcam geplaatst dichtbij het nest dat zich bij de British School op het Kleine Loo in Den Haag bevindt. Daar strijkt ieder voorjaar hetzelfde paar ooievaars neer. De camera's zijn zondagochtend 1 maart aangezet in het programma Vroege Vogels op Radio 1 door Vogelbeschermingmedewerker Ruud van Beusekom.
Het ooievaarspaar in Den Haag vertoont geen tekenen van trek, maar de helft van de ooivaars trekt wel naar het zuiden. Net als veel andere trekvogels ondervinden ooievaars bij hun trek problemen.  Vooral jonge ooievaars komen nogal eens terecht in electriciteitskabels bijvoorbeeld, of hebben te lijden van de verdroging in de Sahel.
Reden voor Vogelbescherming Nederland om  internationale trekvogelcampagne te starten onder de naam  “Born to Travel”. De aftrap is zaterdag 21 maart.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.