Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder cam ‘Kom uit je ei!’

  •  
26-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
big_broeder_wakker_dier
Vanaf dinsdag 26 mei kunnen geïnteresseerden via de cam volgen hoe een kip haar eieren in ongeveer 21 dagen uitbroedt. “Zo goedkoop mogelijk eieren ‘produceren’ veroorzaakt veel dierenleed. Deze cam-actie laat zien dat het ook anders kan,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Bekijk de webcam

Na het broedproces blijven deze kuikens bij hun moeder. Na tien dagen gaan zij vrij rondscharrelen op de boerderij, waar ze hun hele leven blijven. Op een leeftijd van vijf maanden gaan ze zelf eieren leggen. De webcam blijft ongeveer vier weken actief, gedurende het gehele broedproces.

Natuur vs. broedmachine

Wakker Dier wil met deze cam een inkijkje geven in het broedproces van een kip. “We laten zien hoe de natuur het heeft bedacht en willen mensen ervan bewust maken dat het er in de vee-industrie toch echt anders aan toe gaat,” zegt Anne Hilhorst. Een kuiken in de intensieve veehouderij komt in een broedmachine ter wereld en zal zijn moeder nooit zien.

De droom

Met de cam komen op een praktische manier de doelen van Wakker DIer dichterbij. “Het is onze droom dat de moederliefde die deze kip op haar kuikentjes over kan brengen, werkelijkheid wordt voor alle dieren in de vee-industrie,” zegt Hilhorst. “Dat ligt helaas nog ergens in de toekomst.”

Wakker Dier agendeert welzijnsproblemen van de dieren in de vee-industrie en creëert op die manier een markt voor een keurmerk of een diervriendelijker product. “Zo maken we de weg vrij voor écht diervriendelijker producten,” zegt Hilhorst.

Bron: Wakker Dier

Meer over:

kip, webcam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.