Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder: blijde verwachting

  •  
07-05-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Big_Broeder.jpg
Direct maar naar de dieren in blijde verwachting: de slechtvalken , daar hoog boven het Brabantse land bij Gemert in hun nestkast broeden al 32 dagen op 3 eieren die ieder moment kunnen uitkomen. De verwachting is morgen!! Check die camera’s dus op beleefdelente.nl, wat vorig jaar niet lukte gaat dit jaar nu echt gebeuren.
Echt? Ja, ik geloof erin!
Net zoals de koolmees. Zit ook te broeden, op 6 eitjes weliswaar, beetje klein nest voor koolmees, meestal zo tien, kan liggen aan koude lange aanloop naar broedseizoen, maar er wordt goed gebroed en jongen worden 2e Pinksterdag, dus volgende week maandag verwacht, na 13 dagen broeden.
Van de torenvalk wordt nu ook het eerste ei ieder moment verwacht, en dus ook verwacht: een drukte op de site want dit zijn de spannende momenten.
De ooievaars hadden al broedsucces, die zitten met een nest met jongen, maar we herhalen het maar eens, na vorig jaar: het zijn met afstand de meest wrede beesten van het hele Big Broeder stel, door een menselijke bril tenminste. Inmiddels is ook nu weer een jong opgegeten. Het vermoeden is dat de ouders de zwakste beesten opruimen, die het waarschijnlijk niet gaan redden, op deze manier word er geen kostbaar voedsel verspild en het jong zelf is ook weer extra voedsel voor hen die overblijven.
De teller staat nu op 3 gezonde jongen, 1 opgegeten jong en een ei dat niet meer uitkomt.
En laatste bericht over de gekraagde roodstaart: breaking news:
Ernst oosterveld, de webloghouder van de roodstaarten meld osn dat het goed met de vogels gaat, hij ziet ze in de burt van de nestkast, ze zoeken voedsel, rusten, poetsen. Er wordt zelfs gebroed op twee prachtige turkooise eitjes! Alleen: in de verkeerde nestkast. Na 8000 kilometer vliegen tussen Afrika en Nederland hebben ze de kast met de camera op 15 meter ….. gemist.  Tsja, da’s net pech hebben….
 
Bekijk de webcam:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.