Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Big Broeder: bevers, mezen en oehoekuikens

18 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Hoe vergaat het de jonge vosjes, zitten de koolmezen nog steeds te broeden en hebben de oehoes al kuikens? Je ziet het deze week bij Big Broeder.
Bever
Deze week zien we in Big Broeder onder meer de beverburcht in de Biesbosch. De beverfamilie heeft jeuk... veel jeuk. Wat een leven. Via drie camera’s zijn ze weer live te volgen.
Gekraagde roodstaart
We hebben nog een primeur: de gekraagde roodstaart is - na een tocht van zo’n 6000 kilometer - weer in Nederland aangekomen. De camera hangt op een erf in Friesland. Maar voorlopig heeft vooral de koolmees interesse in het nieuwe huis.
Koolmees
Ondertussen gaat man koolmees in de tuin van de Vogelbescherming aldoor op jacht voor zijn vrouw. En dat is hard nodig, want het vrouwtje moet maar liefst 8 eitjes warm houden!
Oehoes
Nóg een nieuwtje: in de mergelgroeve op de Sint-Pietersberg bij Maastricht staat sinds vorige week een gloednieuwe, gigantische camera. Hierdoor kunnen we de oehoefamilie weer mooi volgen! Er zijn inmiddels uilskuikens van zo’n anderhalve week oud. De nieuwe familie is weer te zien via Beleef de lente .
Volg de webcams online: Big Broeder TV

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.