Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Biden waarschuwt voor klimaatverandering in beschadigd New York

8 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
New York_pixabay
De schade die natuurgeweld recent heeft aangericht in de Verenigde Staten toont aan dat de klimaatverandering levens en inkomens ernstig bedreigt. President Joe Biden zei dat bij een bezoek aan de wijk Queens in New York, waar mensen in hun huis zijn gestorven door zware regenval en overstromingen. "We kunnen het stoppen voordat het erger wordt", zei hij op een persconferentie.

Crisis van iedereen

Biden wees op de natuurbranden in Californië, en de slachtoffers die orkaan Ida heeft gemaakt in de staten Louisiana, New Jersey, New York en in mindere mate Pennsylvania. "We hebben allemaal gezien dat dit er echt toe doet", verwoordde Biden de impact van natuurrampen. "Iedereen werkt zich uit de naad", prees hij hulpverleners en andere landgenoten. Het is volgen hem een "crisis van iedereen".

COP26

Een op de drie Amerikanen is geraakt door extreem weer, aldus Biden. "Ik heb de prijs die mensen betalen met eigen ogen gezien." Opnieuw verzekerde hij dat er hulp is zolang het nodig is.

Het is echt van het grootste belang nu actie te ondernemen, zei de president over de grote COP26-klimaatconferentie die dit najaar in Glasgow wordt gehouden. De VS zijn volgens hem vastbesloten de uitstoot van broeikasgassen in 2050 terug te dringen tot nul. "We moeten de rest van de wereld in beweging brengen."

Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar