Vroege Vogels

Bibi’s Doodgewone Dierenboek

  •  
17-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
bibidumont.jpg
Bibi Dumon Tak is één van de vijf genomineerden voor de Jan Wolkers Prijs. Met Bibi’s Doodgewone Dierenboek hoopt zij de prijs in de wacht te slepen. Dit kinderboek staat vol met informatie en leuke weetjes over doodgewone dieren.
    
Want, zo schrijft Dumon Tak in de inleiding, we kennen al die dieren toch al? Nee, natuurlijk niet! Daar wordt in dit boek wat aan gedaan. In 90 pagina’s worden ruim 40 dieren besproken. Van de hooiwagen tot de halsbandparkiet en van de hoofdluis tot het zevenstippelig lieveheersbeestje.
Elk dier heeft één pagina met informatie en één pagina met een mooie illustratie van hoe dat dier eruit ziet. De illustraties zijn gemaakt door Fleur van der Weel.
De Jan Wolkers Prijs jury over het boek: Veelbekroonde jeugdboekenschrijfster bezingt vol vrolijke energie ‘dieren die zo gewoon zijn dat de meeste mensen er geen zin in hebben ze eens beter te bekijken’. De mug, de pissebed, de mossel. Over de hooiwagen: ‘Ze lijken op spinnen, maar zijn het niet. Ze weven geen web en ze hebben geen giftanden, het zijn onschuldige balletdansers in het bos.’ Rijk geïllustreerd met ‘krastekeningen’ van Fleur van der Weel.
Boekgegevens
Titel: Bibi's Doodgewone Dierenboek
Auteur: Bibi Dumon Tak
Illustraties: Fleur van der Weel
Uitgever: Querido Kinderboek
Pagina's: 90
Prijs: € 12,50
ISBN: 9789045115368
Kijk eens beter naar een mossel, mug of pissebed :
mossel_Casperdouma
Fotograaf: Casperdouma
mug_MaJaTa

© Fotograaf: MaJaTa

Meer over:

bibi dumon tak
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.