Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bezuinigingen 'ramp voor nationaal park'

  •  
10-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
weerribben_02.jpg
De bezuinigingen op natuurbeheer zijn een ramp voor het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Door geldtekort kan onderhoud niet gepleegd worden waardoor zeldzame diersoorten dreigen te verdwijnen, meldden medewerkers van Staatsbosbeheer in dit gebied donderdag.
Volgens boswachter Egbert Beens zijn de gevolgen van de bezuinigingen in dit natuurgebied zo snel merkbaar vanwege het intensieve beheer. Als het laagveenmoeras niet jaarlijks gemaaid wordt, zal het binnen enkele jaren beginnen te verdwijnen.
Dit jaar wordt de helft van het gebied van 180 hectare wegens geldgebrek niet gemaaid. Blijft dat zo, dan zal dit over vijf jaar veranderd zijn in een bos. ,,Beschermde diersoorten, zoals de vuurvlinder, hebben daar dan geen plek meer om zich voort te planten.'' Volgens Beens verdwijnt in drie jaar tijd 60 procent van het budget. Ook andere nationale parken krijgen op den duur last van bezuinigingen, aldus Beens.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.