Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bezorgheid over teelt gentechboon

  •  
10-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sojaboon.jpg
Milieudefensie is bezorgd over de in Nederland ingediende aanvraag van Amerikaans gentechgigant Monsanto om in Europa genetisch gemanipuleerde sojabonen te mogen telen.
Het gaat om de zogenaamde 'RoundUpready' sojabonen die resistent zijn tegen het heftige gif 'Roundup'. De teelt van genetisch gemanipuleerde gewassen die tegen dit gif zijn opgewassen, is vooralsnog nergens in Europa toegestaan. Vandaag wordt deze aanvraag in Europees verband besproken. Milieudefensie heeft de Tweede Kamer in een brief gevraagd om zich uit te spreken tegen de komst van de gentechboon.
“De praktijk in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika laat zien dat deze gentechsoja leidt tot gebruik van meer bestrijdingsmiddelen,” aldus campagneleider duurzaam voedsel Klaas Breunissen van Milieudefensie: “Dat is slecht voor de biodiversiteit, dat probleem moeten we in Europa niet willen importeren.” Uit onderzoek van The Swedish Institute for Food and Biotechnology blijkt dat de de intrede van de genetisch gemodificeerde sojaboon in Brazillië de inzet van bestrijdingsmiddelen met vijftig procent heeft doen toenemen in vijf jaar tijd.
Vandaag spreken de lidstaten in de commissie 'voedselketen en dierenwelzijn' over het toestaan van de gentechboon. Milieudefensie wil dat Nederland zich inzet tegen de teelt van het gewas in Europa.
Bron: Milieudefensie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.