Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bezorgde dierenartsen

30 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken

© Varken - Bron Pixabay

The Caring Vets noemen ze zich. Deze week lieten een aantal bezorgde dierenartsen van zich horen in de media. Ze vinden dat het anders moet met de intensieve veehouderij. Niet alleen hebben dierenartsen een verantwoordelijkheid als het gaat om het melden van misstanden.
Ze vinden ook dat ze met boeren samen moeten kijken naar oplossingen voor ingesleten gebruiken en staande praktijken, zoals het couperen van de staarten bij varkens of kalfjes die direct bij de koe worden weggehaald na de geboorte. Dieren moeten meer natuurlijk gedrag kunnen vertonen, zodat hun welzijn stijgt. Boeren en dierenartsen zijn nu teveel gericht op efficiënte productie en voedselveiligheid, vinden ze.

Natuurlijk gedrag

Kees Scheepens is dierenarts en varkensboer. Hij is gepromoveerd op het natuurlijk gedrag van varkens. Hij adviseert boeren in Nederland en in het buitenland hoe varkens op een natuurlijkere manier gehouden kunnen worden. 

Meer over:

varkens, dierenarts, vee

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Joostje ter Haar
Joostje ter Haar2 jul 2017 - 22:30

Het wordt eindelijk eens tijd dat de dierenartsen zich sterk maken en een vuist ballen tegen deze misstanden. Had jaren eerder moeten gebeuren. Maar ik hoop ook dat ALLE dierenartsen zich aansluiten 

annawerners
annawerners2 jul 2017 - 13:12

Ik hoop dat alle dierenartsen zich hierbij aansluiten!

Ans Kalkman
Ans Kalkman2 jul 2017 - 13:10

He he eindelijk.....!!!