Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

"Bewegingsjacht op zwijn Leenderbos werkt niet"

  •  
22-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwijn1.jpg
Bewegingsjacht op wilde zwijnen in het Leenderbos (Noord-Brabant) is niet effectief. De Faunabeheereenheid in Brabant verwacht dat de populatie wilde zwijnen zich juist verder verspreid. Gedeputeerde Johan van den Hout heeft dat donderdag geantwoord op vragen van de Partij voor de Dieren in de provincie.
Onbeheersbaar
Het zwijn heeft zich gevestigd in het zuidoosten van Brabant. Boeren zeggen dat de populatie wilde zwijnen in het Leenderbos onbeheersbaar is geworden. Jagers schieten nu te weinig zwijnen, menen ze. Definitieve uitroeiing is volgens de provincie onmogelijk vanwege de voortplantingssnelheid.
Bewegingsjacht
De gedeputeerde stuurde de Faunabeheereenheid op stap om te kijken of de intensievere bewegingsjacht een optie was. Bij bewegingsjacht lopen jagers rustig en zonder honden door het schootsveld. Slechts een van hen draagt een geweer. De Faunabeheereenheid sluit niet uit dat de methode in andere gebieden in Brabant wel kan werken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.