Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bevroren tijger in taxi Vietnam

  •  
20-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
bengaalse_tijger.jpg
De Vietnamese politie heeft in een taxi in hoofdstad Hanoi een ingevroren tijger en elf kilo tijgerbotten aangetroffen. Vermoedelijk was de vracht bedoeld voor de handel. Dat maakte het Wereld Natuur Fonds (WWF) maandag bekend.
 
Het is volgens het WWF de derde keer dit jaar dat een vracht illegale tijgerdelen onderschept wordt. Speciale brigades houden in Vietnam de handel in tijgers in de gaten, waardoor steeds vaker handelaren betrapt worden. Volgens het WWF moeten echter ook de stropers hard worden aangepakt. ,,De illegale handel in tijgers moet bij de bron worden aangepakt door de inzet van patrouilles in het veld'', aldus een woordvoerster.
 
Het is nog onduidelijk waar de tijger precies vandaan kwam. DNA-onderzoek moet dat duidelijk maken.
 
Tijgers zijn ernstig bedreigd. In Azië leven minder dan vierduizend exemplaren. Een stuk of vijftig daarvan leven in Vietnam. De handel in tijgers is verboden. Tijgerbotten worden gebruikt om traditionele medicijnen van te maken. De vacht van de dieren is in trek als decoratie.
 
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.