Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Bevers vormen gevaar voor dijken’_22_12_2015

  •  
22-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
44ab3124a5.jpg

© Fotograaf: TheoTerwiel

Op de site van RTV Noord staat dat de beverpopulatie in het Noorden van Nederland groeit. De afgelopen jaren is de bever door Het Groninger Landschap onder meer in het Zuidlaardermeergebied uitgezet en het dier heeft het daar uitstekend naar zijn zin. Naar schatting lopen er inmiddels zo'n honderd bevers rond in Drenthe en Groningen. Dit aantal zal toenemen en de bevers zullen een groter territorium gaan bestrijken. 
Natuurwet
Volgens de medewerkers van waterschap Hunze en Aa's kleeft er aan dat succes een keerzijde, want zij treffen al vaker beverburchten en beverholen aan die een gevaar voor de dijken en kades kunnen vormen. Nieuwe regelgeving die meer mogelijkheden geeft om gevaarlijke situaties te voorkomen is gewenst. Onduidelijk is nog hoe dat precies geregeld gaat worden. Wel duidelijk is dat onder de nieuwe Natuurwet de verantwoordelijkheid naar de provincie zal verschuiven.
Afgeschoten
De bever is officieel een beschermde diersoort. Toch verwachten Het waterschap dat net als in Beieren, bevers die een gevaar vormen op termijn moeten worden afgeschoten
Bron: RTV Noord en NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.