Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bevers op hun burcht

  •  
08-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Bevers

© Fotograaf: kasteelheertje

Het grootste knaagdier van Europa heeft een plek gevonden in de Millingerwaard, een stuk landbouwgrond dat is teruggegeven aan de natuur. In dit relatief nieuwe natuurgebied zitten zo’n 35 bevers.

Dynamiek

De Millingerwaard bestaat uit ooibossen, rivierduinen, open water en oevervegetatie. Het water van de Waal kan vrij het gebied in stromen en zorgt zo voor een dynamische riviernatuur in de uiterwaarden. De bever voelt zich daar helemaal thuis.

Hoog water

Bevers zijn vooral actief in de schemering en de nacht. Maar als het water hoog is, lopen de beverburchten onder water en moeten de bevers op zoek naar een andere droge plek. Ze zijn dan overdag actief en worden vaker door mensen gezien. De bevers zitten bovenop hun burchten of bouwen een tijdelijke hoogwaterburcht, een soort noodonderkomen. Zodra het water weer zakt, gaan ze weer terug naar hun oorspronkelijke burcht

Meer over:

millingerwaard
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.