Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bever knabbelt aan tak | Zelf Geschoten

  •  
18-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  

De oranje laag glazuur op de tanden van de bever zorgt ervoor dat ze niet afbreken. Dat moet ook wel, want een bever eet ongeveer een kilo per dag aan bast, wortels en takjes. Gefilmd door Dennis Kalkman.

Bever doet het goed in Nederland

Bevers doen het weer goed in Nederland. De bever leeft solitair of in een kleine familie in een territorium en is monogaam. Een familie bestaat over het algemeen uit een paar met jongen van dit jaar en die van de voorgaande twee jaren. Bij 2 of 3 jaar verlaten jonge bevers, net voor de geboorte van een nieuw nest, het ouderlijk territorium en gaan ze op zoek naar een eigen leefgebied.

bever_aan_het_ontbijt_60326caf0741c_medium

Bever gefotografeerd in de Biesbosch

© Elshout-Natuurfotografie

Afschot van bevers

Sinds de zomer van 2021, toen grote delen van Limburg overstroomden, is waterveiligheid het belangrijkste thema bij de waterschapsverkiezingen in onze meest zuidelijke provincie. Bevers kunnen met hun gegraaf dijken en wegen laten verzakken en daarmee de veiligheid in het geding brengen. Wanneer mogen bevers afgeschoten worden? Daar verschillen de meningen over binnen de verschillende waterschapspartijen. Verslaggever Gert Elbertsen is in het Limburgse Herkenbosch en hoort daar de standpunten van kandidaat Marc Breugelmans van Waterbelang en CDA Roermond en Sjan Schweren van de Partij voor de dieren.

Meer over:

bever
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor