Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bever eet een pasgeboren jong

23 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
bever-screen.jpg
Een bever eet een pasgeboren jong: het was te zien via de webcam van Staatsbosbeheer in een beverburcht bij het Biesboschcentrum in Dordrecht. Het was al wel bekend dat andere knaagdieren en bijvoorbeeld vogels zoals ooievaars som hun jongen eten. Maar bij bevers, echte planteneters, was dit nog niet eerder gezien.
Boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer bekeek de beelden: “Via de webcams krijgen we een kijkje in het geheimzinnige leven in een beverburcht. Hiervoor konden we alleen maar gissen hoe het daar aan toe gaat. Vorig jaar was er al het vermoeden dat er een jong was opgegeten, maar dat was toen niet helemaal duidelijk te zien. Nu is het wel goed te zien. Ik ben verrast. Het hoort echter bij de natuur.” Het is nog niet duidelijk of er meer jongen zijn geboren. Ze hebben zich in ieder geval nog niet via de camera’s laten zien. De webcambeelden zijn te volgen via de website volgdebever.nl
Video
Bekijk het filmpje waarin moeder bever haar jong opeet. Let op: alleen voor mensen met een sterke maag.
Bron: Staatsbosbeheer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.