Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Betere toegang groene stroom tot net

  •  
18-10-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groene_stroom.jpg
Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken onderzoekt maatregelen om te komen tot snellere aansluiting van opwekkers van groene stroom op het elektriciteitsnet. De CDA-bewindsvrouw denkt er in december uit te zijn. Zij vraagt de beheerder van het landelijke netwerk, Tennet, om tot die tijd geen nieuwe aanvragen om aansluiting in behandeling te nemen.
Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak (GroenLinks) klaagde eerder deze week over de procedures rond aansluiten. Grote vervuilende centrales zouden eerder aangesloten worden dan opwekkers van alternatieve energie.
Tennet gaat bij aanvragen tot dusver uit van het principe "wie het eerst komt, eerst maalt''. De minister onderzoekt hoe dit aangepast kan worden: "Het kabinet investeert fors in de uitbreiding van de productie van duurzame energie. Het spreekt voor zich dat aansluiting op het transportnet dan ook gegarandeerd moet worden.''
Bron:

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.