Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Betere bestuivingsmix door solitaire bij

  •  
14-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1365720_29910617.jpg
Een zestal leden van Vakgroep Blauwe Bes (VBB) heeft in het afgelopen seizoen als proef nestblokken voor solitaire bijen uitgezet in hun plantages. De blauwe bessentelers maken deel uit van één van de zogenaamde ‘experiencegroups’ van VBB.
Betere bestuivingsmix
Tot nu toe is het gebruikelijk dat voor de bestuiving van blauwe bessen uitsluitend honingbijen en hommels worden ingezet. De combinatie van honingbijen, hommels en solitaire bijen creëert echter een betere bestuivingsmix. Bij de nestblokken zijn cocons van de rosse metselbij (Osmia bicornis rufa) uitgezet.
Bevordering biodiversiteit
Deze worden voor de bestuiving in het lopende seizoen gebruikt; daarnaast kunnen de bessentelers zo in eigen beheer een solitair bijenvolk opbouwen. Hierdoor kunnen ze de komende jaren een betere zelfvoorzieningsgraad voor de bestuiving met solitaire bijen realiseren. Belangrijk nevendoel van de proef is de bevordering van biodiversiteit.
Lees verder op: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.