Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Betere bescherming koraal Bonaire

  •  
07-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koraal_bonaire.jpg
Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken stelt geld beschikbaar voor zes natuurprojecten in Caribisch Nederland. Dit zijn de eerste goedgekeurde projecten. Het geld gaat naar projecten die niet alleen de natuur versterken, maar die ook bijdragen aan versterking van de landbouw, toerisme of lokaal ondernemerschap. In totaal is er €7,5 miljoen beschikbaar.
Dijksma: "Onze eilanden in Caribisch Nederland zijn een perfect voorbeeld waar ecologie en economie elkaar kunnen versterken. Een gevarieerde en goed onderhouden natuur is aantrekkelijk voor bewoners, maar trekt ook meer toeristen."
Bescherming koraal
Voor Bonaire is ruim €1,1 miljoen beschikbaar gesteld voor natuurprojecten die toerisme, ondernemers en landbouwers stimuleren. Een onderdeel is een betere bescherming van het koraal, waar veel duikers op afkomen. Onder meer door het beheer van loslopende geiten op het eiland te verbeteren, die het koraal bedreigen door voor erosie te zorgen.
St Eustatius en Saba
Dijksma trekt €600.000 uit voor natuurherstel op het eiland St Eustatius en stelt de lokale natuurorganisatie in staat trainingen op te zetten en het beheer van de natuurgebieden te verbeteren. Saba ontvangt ongeveer €500.000 voor het herstel van wandelpaden door natuurgebieden, die één van de belangrijkste toeristische attracties zijn.
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.