Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Beter Leven Week

20 okt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Fallback image for card
Van 20 tot en met 26 oktober organiseert de Dierenbescherming de Beter Leven Week. Samen met boeren en supermarkten laten we zien dat diervriendelijker geproduceerd vlees wel degelijk mogelijk is. Tijdens deze week kan men de Open Dagen bij de Beter Leven boer bezoeken en meedoen met de acties van de supermarkten die producten met het Beter Leven keurmerk verkopen.
Verbetering
Het Beter Leven keurmerk is bedacht door de Dierenbescherming. Zij vinden namelijk dat als je vlees wilt eten, dat wel vlees moet zijn van een dier dat een goed leven heeft gehad. Inmiddels geldt dat al voor meer dan 35 miljoen dieren. Tijdens de Beter Leven Week laten de supermarkten het grote assortiment zien dat zij in hun schappen hebben liggen met het Beter Leven keurmerk. Ook hebben veel supermarkten van 20 tot en met 26 oktober allerlei acties rond het Beter Leven keurmerk. Tijdens de Open Dagen bij de Beter Leven boeren kun je zien dat de dieren daadwerkelijk een beter leven krijgen.

Sterren voor dierenwelzijn

Diervriendelijk vlees bestaat niet, maar het kan wel veel diervriendelijker. Steeds meer boeren, winkels, cateraars en fabrikanten werken hieraan samen met de Dierenbescherming. Je herkent diervriendelijkere producten aan het Beter Leven keurmerk met 1, 2 of 3 sterren. Niet alleen op vlees en eieren, ook op soepen en salades vind je het Beter Leven keurmerk. Kies dus voor diervriendelijker met 1, 2 of 3 sterren!
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.