Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beste zangvogels op Vogel Top 100 CD

  •  
26-02-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
“Nu moet ik heel vaak de onwaarheid spreken als het om vogels gaat”, zei Van Vollenhoven bij de overhandiging. “Want ik fotografeer ze weliswaar veelvuldig, maar ik ken veel te weinig vogelgeluiden. Ik vind het jammer dat wanneer je ze niet ziet maar wel hoort, je geen idee hebt wat er om je heen vliegt. Over een tijdje hoop ik met deze cd wat meer vogels te kunnen herkennen”. Van Vollenhoven neemt de uitdaging aan om over precies een jaar mee te doen in een kwisje vogelzang herkennen. Noteer vast 28 februari 2011.
De Vogel Top 100 cd is er vooral om van te genieten. De honderd fragmenten zijn uiteraard ook geschikt om de geluiden te herkennen, maar de schoonheid staat voorop. De vogels in de onderste regionen hebben een halve minuut toegewezen gekregen, de winnaars veel meer.  De complete Top 100 werd begin dit jaar in Vroege Vogels Radio uitgezonden. En daar moest uiteraard een cd van komen. De hitparade van de mooiste Nederlandse zangers, fluiters en roffelaars is bijeen gebracht door natuurgeluidenvanger Henk Meeuwsen. Van alle 100 vogels heeft hij de mooiste fragmenten verzameld. “Het is een dubbel-cd geworden, zodat elk van die 100 soorten voldoende aan bod komt. Maar ik vond wel dat een soort die hoger is geëindigd ook langer moest klinken.” Zo duurt de track met de winnende merel maar liefst zes minuten. Ook de winnaars van zilver (nachtegaal), brons (zanglijster) en de anderen met een Olympisch diploma (roodborst, winterkoning en tuinfluiter) krijgen op de cd meer aandacht.
Meer informatie over de Vogel Top 100 cd: shop.vara.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.