Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beroemde pinguïn al danig aangesterkt

  •  
29-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
pinguin_08.jpg
De jonge keizerpinguïn Happy Feet, die vorige maand voor de kust van Nieuw-Zeeland strandde, is al danig aangesterkt. Hij is 4 kilo aangekomen in de dierentuin van de hoofdstad Wellington, aldus de krant The Dominion Post donderdag.
Daarmee komt Happy Feet steeds dichter bij zijn vrijlating in de oceaan. De plannen voor die operatie worden nu nader uitgewerkt.
3000 kilometer gezwommen
Happy Feet zwom vorige maand meer dan 3000 kilometer voordat hij in Nieuw-Zeeland aankwam. Happy Feet moest herhaaldelijk worden geopereerd omdat hij grote hoeveelheden zand had gegeten in de veronderstelling dat het sneeuw was.
Het is pas de tweede keizerpinguïn waarvan bekend is dat hij in Nieuw-Zeeland terechtkwam. De laatste soortgenoot die dit voor elkaar kreeg, deed dit in 1967.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.