Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bernhard de Vries: stenig kikkertje

  •  
13-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kikker_07.jpg
Heel klein kikkertje
Gisterochtend liep ik door de schuur en zag een steentje liggen. Ik bracht mijn linkerbeen naar achteren om dit misplaatste voorwerp terug te schoppen naar zijn oorspronkelijke ligging, oftewel de oprit. Met kracht bracht ik mijn linkerbeen weer naar voren, toen plots het steentje bewoog. Mijn linkerbeen stopte midden in zijn baan en ik verbaasde me, bukte voorover en keek nog eens goed naar het steentje, wat nu naar mij toe hupte en een heel klein kikkertje bleek te zijn.
Twee keer zo ver
Vanochtend stapte ik vanuit de WC de schuur in en zag schuin links voor mij een steentje op de grond liggen. Dit keer wist ik dat het een heel klein kikkertje moest zijn. Hij of zij was duidelijk onderweg naar de douche. Ik kon niet goed zien of het hetzelfde kikkertje was als gisteren, kikkers lijken voor mij nogal op elkaar, maar ik vermoed van wel. Gisteren heb ik het kikkertje naar buiten gebracht en in het gras gezet, vandaag heb ik het kikkertje helemaal naar de sloot gebracht. Aangezien de afstand sloot-schuur twee maal zo ver springen is als de afstand gras-schuur, verwacht ik het kikkertje rond overmorgen weer terug. Die dag ben ik niet thuis dus het kikkertje zal ongetwijfeld de douche gaan bereiken. En wat dan?
Bernhard de Vries
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.