Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Berging containers Wadden vordert gestaag

25 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
waddenzee

© Waddenzee, foto: SylviavdSteen

Het bergen van goederen uit de overboord geslagen containers in het Waddengebied vordert gestaag. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat, dat een oogje in het zeil houdt.
Hoeveel containers er al precies zijn geborgen, valt volgens de woordvoerder niet te zeggen. “Het punt is, wat wordt geborgen zijn bijvoorbeeld containerwanden, rommel, soms zelfs hele auto’s. Maar je kunt niet zeggen: met zoveel geborgen containerwanden hebben we zoveel containers geborgen. Zo werkt het niet. En er zijn nog geen hele containers geborgen.”

Noordzeebodem

Het bergen wordt uitgevoerd door de schepen Atlantic Tonjer en de Geosund. Die zijn van bergers die werken in opdracht van de Zwitserse rederij MSC, de eigenaar van het schip MSC Zoe dat de containers verloor, legt de woordvoerder uit. Rijkswaterstaat houdt zich als toezichthouder op de Noordzeebodem meer bezig als coördinerend bodembeheerder, aldus de zegsman. “Wat wij vooral willen weten is, hoeveel van de bodem is schoon?”
De verwachting is dat het nog wel maanden gaat duren voordat het opruimen klaar is. “Er wordt gestaag doorgewerkt”, aldus de zegsman.
Bron: ANP

Meer over:

container, wadden

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar