Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ber van Perlo's vreemde vogels

  •  
22-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
240 keer bekeken
  •  
De 73 jarige Ber van Perlo maakt al jaren vogelgidsen. Vooral buitenlandse titels, vandaar dat hij in Nederland nauwelijks bekend is. Hij heeft er 10 gemaakt en wereldwijd zijn er zo'n 75.000 boeken verkocht. Van een aantal is een (Iphone)app gemaakt.
Ber schrijft de teksten en tekent en schildert met behulp van vergrootglazen en miniscule kwastjes alle platen van zijn boeken. Niets wordt gescand of hergebruikt, elk vogeltje wordt apart geschilderd. Hij heeft jaren in Afrika gewoond en reist de hele wereld af om vogels te zien en zijn gidsen te maken. Maar hij kijkt ook veel op internet en in collecties dode vogels.
Zijn nieuwste boek: Birds of New Zealand, Hawai, West and Central Pacific is net verschenen en wordt wereldwijd goed verkocht. Momenteel werkt hij aan een vogelgids voor Suriname, dat over anderhalf jaar verschijnt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.