Vroege Vogels

Beplanting moet vleermuizen bij auto's weghouden

  •  
02-01-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_241615.jpg
Onder een nieuw spoorviaduct bij Buitenpost komt beplanting om te voorkomen dat vleermuizen over het viaduct heen tegen langsrijdende auto's vliegen. Een zegsman van de Friese gemeente Achtkarspelen heeft dat maandag gezegd.
Rond het geplande viaduct leven vier vleermuizensoorten. Het acht meter hoge viaduct zou de vleermuizen over de weg kunnen lokken, waardoor ze mogelijk tegen auto's aanvliegen. De beplanting onder de overspanning moet de vleermuizen daarvan weerhouden. Drie van de vier soorten hebben namelijk als gewoonte net boven begroeiing te vliegen.
,,We konden twee dingen doen. Bomen planten, maar dat werd te hoog. Dus daarom willen we beplanting onder het viaduct, langs de spoorlijn'', aldus de woordvoerder.
Het 1 miljoen euro kostende viaduct moet in 2007 worden opgeleverd. Het overspant de spoorlijn van Leeuwarden naar Groningen. De gemeente verwacht niet dat de vleermuizen van voorbijrazende treinen last zullen hebben.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.