Vroege Vogels

Beperkte lekkage na vastlopen olietanker Alaska

  •  
03-02-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Olievlek_19.jpeg
Een olietanker met een lading te vergelijken met ruim 100.000 vaten olie is donderdag voor de kust van Alaska tegen een ijsschots gebotst en vervolgens aan de grond gelopen. De olietanker verloor uiteindelijk door het incident maar enkele honderden liters olie. Dat hebben de Amerikaanse kustwacht en de oliemaatschappij die het schip had ingehuurd bericht.
Het vaartuig, de dubbelwandige Seabulk Pride, was bezig met laden in de haven van Nikisi toen het na de botsing met een ijsschots lossloeg en verderop aan de grond liep voor het Kenai Schiereiland. De tanker had een lading van diesel, benzine en andere olieproducten.
Van de 34 opvarenden van de tanker raakte voor zover bekend niemand gewond. Twee sleepboten zijn naar de plek des onheils gestuurd om het vastgelopen schip vlot te trekken en terug te brengen naar de haven.
Het ongeluk gebeurde in het gebied waar in 1989 de olietanker Exxon Valdez verging. Toen stroomde er 42 miljoen liter olie in zee Dat ongeval leidde tot een van de grootste milieurampen uit de scheepvaartgeschiedenis.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.