Vroege Vogels

Beperking bomenkap Twente is harde eis

  •  
14-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bomen_oldenzaal.JPG

© Het middeleeuwse bos Hoge Ventering, vlakbij Oldenzaal, zou moeten verdwijnen voor de luchthaven.

Beperking van bomenkap voor de aanleg van de luchthaven is als harde eis opgenomen in het collegeakkoord dat woensdagmiddag in Enschede is gepresenteerd. Bijna 20.000 mensen tekenden bezwaar aan tegen de kap van meer dan 10.000, deels monumentale bomen. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) wil de bomenkap tot een minimum beperken. Momenteel wordt in kaart gebracht hoeveel bomen er precies vanwege de vliegveiligheid zouden moeten worden gekapt of getopt.
In het akkoord staat ook dat het nieuwe college van Enschede een harde tijdslimiet stelt aan de komst van Luchthaven Twente. Voor 1 september moet duidelijk zijn wat de Europese Commissie vindt van eventuele staatssteun bij de financiering. Als dat dan nog niet duidelijk is of als de commissie de financiering afwijst, gaat de stekker eruit.
Vorige week maakte gebiedsontwikkelaar ADT bekend dat de Europese Commissie extra tijd nodig heeft voor de staatssteuntoets. ADT bestaat uit de gemeente Enschede en de provincie Overijssel.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.