Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Belgische' panda waarschijnlijk zwanger

  •  
18-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
panda-1561084.jpg
De vrouwelijke reuzenpanda die in de Belgische dierentuin Pairi Daiza woont, is hoogstwaarschijnlijk zwanger. De dierentuin bij het Waalse Bergen durfde woensdag nog niet met de volle 100 procent te zeggen dat Hao Hao zwanger is, omdat panda's een sterke hormonale activiteit ontwikkelen om de kans om zwanger te geraken, te vergroten. De resultaten van onderzoeken kunnen daardoor worden beïnvloed.
Kunsmatig geïnsemineerd
Is Hao Hao echt zwanger, dan kan het jong tussen nu en het begin van de zomer geboren worden. In februari werd Hao Hao kunstmatig geïnsemineerd omdat ze loops was. Dat was al bijzonder omdat een reuzenpanda maar één keer per jaar loops is en hooguit drie dagen per jaar vruchtbaar is.
In België sinds 2014
Hao Hao en het mannetje Xing Hui kwamen in februari 2014 onder grote belangstelling naar België. Het verblijf van het pandakoppel heeft de dierentuin dan ook geen windeieren gelegd. De dieren mogen vijftien jaar in Pairi Daiza blijven en het is de bedoeling om voor nieuwe pandaatjes te gaan zorgen. 
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.