Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Belgisch witblauw

  •  
14-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op buitenplaats Groeneveld is ook de Hoeve Ravenstein te vinden - een historisch landgoed dat sinds 1703 door meerdere landheren en boerenfamilies werd bewoond. Sinds 1766 is de hoeve onlosmakelijk met het kasteel verbonden. Ze wordt tegenwoordig bewoond door de familie Tupker. 
Tijdens het Groeneveld festival geeft de familie een rondleiding door de Hoeve met de biologische boerderijwinkel, moestuin, bloementuin en een bijzondere soort koeien: de Belgische witblauwen.
Dit ras ontstond in het begin van de 19e eeuw door een kruising tussen "Shorthorns of Durhams" (een rundveeras met grote verspreiding in West-Europa en Noord-Amerika) en lokale rundveerassen. Het huidige ras wordt gekenmerkt door een sierlijke lijn, goede vruchtbaarheid en een diversiteit aan kleuren - zowel witte als zwarte en licht blauwe runderen komen voor.  

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.