Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Belg tuft op zonnepanelen naar Kaapstad

  •  
17-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnecellen.jpg
Een Belg gaat 18.000 kilometer afleggen met een elektrisch karretje op zonnepanelen. Hij wil van Kopenhagen naar Kaapstad rijden om zo groene energie en ontwikkelingshulp te promoten.
Xavier Van Der Stappen meldde dat woensdag op een persconferentie. Zijn elektrische wagentje kan 450 kilometer afleggen, voor het opgeladen moet worden, bereikt een topsnelheid van 110 kilometer per uur en bestaat zelf uit afbreekbare grondstoffen. De uitdaging is dat hij ook in heel wat Afrikaanse landen gaat reizen. Voor de opening van het wereldkampioenschap voetbal begin juni wil hij in Kaapstad aankomen.
Hij kiest als vertrekplaats voor Kopenhagen, omdat daar in december de VN-top over het klimaat plaatsvond.
Vorig jaar reed hij al 165 uur van Brussel naar Dakar, de hoofdstad van Senegal, met het eerste prototype van een elektrische voertuig om aandacht te vragen voor een duurzame toekomst.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.