Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente van start

  •  
14-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
grauwekiek.jpg

© Fotograaf: FolkertVeenstr

De webcams van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland zijn zondag aangezet in het NPO Radio 1- programma Vroege Vogels. Dit jaar heeft Beleef de Lente extra veel camera's, maar liefst 12. Naast oude bekenden als de steenuil, ooievaar en slechtvalk zijn er dit jaar ook nieuwkomers als de roofvogel grauwe kiekendief en de blauw-oranje ijsvogel. Beleef de Lente wordt elk jaar door meer dan één miljoen mensen gevolgd.
Jubileum
Beleef de Lente van Vogelbescherming viert dit seizoen haar jubileum, dit is het 10e jaar dat de camera's in vogelnesten hangen. Al vanaf de start zijn de webcams enorm populair: jaarlijks volgen meer dan één miljoen mensen de belevenissen van de vogels tijdens het broedseizoen. Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland zette vanochtend samen met presentatrice Milouska Meulens van het radioprogramma Vroege Vogels de camera's aan.
Oude en nieuwe soorten
Dit seizoen heeft Vogelbescherming op maar liefst 12 locaties camera's opgehangen. Oud gedienden als de slechtvalk, ooievaar, kerkuil, steenuil, koolmees, spreeuw en bosuil zijn ook dit jaar weer van de partij. De nieuwkomers zijn de ijsvogel, grauwe kiekendief en grote stern. Bijzonder dit jaar is de webcam op de voedertafel van de tuin van Vogelbescherming en de webcam bij een weidevogelboer, waar vogels als grutto en kievit in beeld verschijnen.
Vogelbescherming zet de camera's dit jaar zo vroeg aan omdat de bosuil in deze periode al vaak tot broeden komt. Het webcampaartje is al regelmatig in de kast te vinden. Ook de kerkuilen zijn al gezien, net als de koolmees.
De camera's van Beleef de Lente blijven aan tot 1 juli.
Bron: Vogelbescherming Nederland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.