Vroege Vogels

Beleef de lente gaat weer van start

  •  
28-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2621 keer bekeken
  •  
beleef de lente zeearend

Webcambeelden van de zeearend

© Vogelbescherming Nederland

Op zondag 1 maart gaan de camera’s van Beleef de lente weer online. Vanaf dat moment  kan het liefdesleven van de broedende vogels weer van minuut tot minuut te volgen zijn. De bosuil heeft het eerste ei al gelegd. Nieuwkomer is de gekraagde roodstaart, die nog moet arriveren.

Favorieten

Zodra de camera’s aangaan zijn direct de vaste favorieten te volgen: de ooievaar, steenuil, kerkuil, slechtvalk en bosuil. De camera bij het nest waar zowel de zeearend, havik als buizerd op azen gaat ook dit jaar weer aan. Nieuw dit jaar is een camera bij een tuinvijver in het bos.

Website

Behalve de live-beelden zijn op de website van Vogelbescherming dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.

Meer over:

beleefdelente,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.