Vroege Vogels

Beleef de Lente: Eerste ei bosuil al gelegd

  •  
15-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
bosuil
Noteer in de agenda: Beleef de Lente gaat weer van start! Op zondagochtend 17 februari zet Vogelbescherming Nederland in de uitzending van Vroege Vogels op Radio 1 de camera’s bij de broedende vogels weer live. Vanaf dat moment kan iedereen opnieuw meegenieten met het liefdesleven van vogels in de lente. Dat er te genieten valt is nu al zeker: de bosuil heeft vannacht haar eerste ei gelegd. Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt al jaren rond de één miljoen trouwe kijkers.

Vroege broeders

Zodra de camera’s op 17 februari aan zijn, valt er direct genoeg te zien. De bosuil is er elk jaar weer vroeg bij, omdat jonge bosuilen het nest verlaten op het moment dat andere vogels aan de jongen beginnen. Bosuilen eten behalve muizen namelijk ook kleine vogels. Het eerste ei is afgelopen nacht gelegd, de komende maand houdt de bosuil zich voornamelijk bezig met broeden. Het clipje van het ei is al te zien op www.beleefdelente.nl/bosuil Je kunt hier ook het jaaroverzicht van 2018 bekijken.

Beleef het op Beleef de Lente

Behalve de live-beelden zijn op de site dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.
Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is al jaren een groot succes. Jaarlijks volgen rond de een miljoen mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan zelfs dagelijks. Speciaal voor het onderwijs is er Beleef de Lente in de klas, met gratis lesbrieven. Dit jaar volgt Vogelbescherming uiteraard weer een aantal toppers van voorgaande jaren, maar dit jaar heeft Beleef de Lente ook weer nieuwe soorten. Welke dat zijn wordt bekend gemaakt in de uitzending van Vroege Vogels op Radio 1.
Een samenvatting van Beleef de Lente zal wekelijks te zien bij Vroege Vogels op tv (NPO2) vanaf begin april.
Bron: Vogelbescherming Nederland

Meer over:

beleef de lente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.