Vroege Vogels

Beleef de lente #9

  •    •  
09-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Veel eieren en kuikens in de samenvatting van Beleef de Lente van deze week. De bosuilen zijn inmiddels groot genoeg om de nestkast te verlaten. Zou er een proberen te gaan vliegen?
Meestal leggen kerkuilen pas hun eerste ei als ze minstens vier weken samen zijn. Maar dit stel is nog maar kort samen en vrouw had duidelijk haast. Dus geheel onverwacht, twee weken na hun eerste ontmoeting, een broedend kerkuilenvrouwtje!
Koolmees
Ook groot nieuws bij de koolmezen van Beleef de Lente. Kuikens! De onbeholpen hongerige meesjes piepen om rupsen en insecten. Dat betekent hard werken voor de ouders. In drie weken tijd vliegen vader en moeder koolmees elk meer dan 100 kilometer om samen de kuikens te voeren.
Ooievaar
De ooievaars bouwen nog steeds aan hun nest en tussen die lange poten zitten vijf nog heel kleine grijze ooievaarskuikens! Ze deden er vijf dagen over om uit het ei te kruipen. De eerste is op 29 april geboren en de vijfde pas op 4 mei. Of de jongste het gaat redden is nog maar de vraag.
Bosuil
Nog maar een maand geleden kropen ze uit het ei, inmiddels zijn de bosuilen groot genoeg om de kast te verlaten. Nagekeken door de andere kuikens, verlaat de sterkste uil als eerste het nest. 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd dan deze pagina in de gaten!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.