Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de lente #7_25_04_2016

  •  
25-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bij Beleef de lente is de koolmees druk aan het broeden, worden de bosuilkuikens geringd en het kerkuilvrouwtje verovert een mannetje. 
De koolmees komt nu nauwelijks haar kast nog uit, ze ligt heerlijk op haar eitjes en krijgt af en toe wat te eten. Man is nog niet heel ervaren in het voeren van zijn vrouw. 
Bosuil
De bosuilkuikens lagen heerlijk bij moeder toen ze de schrik van hun nog maar korte leven kregen. Heel voorzichtig worden ze een voor een uit de kast gehaald om geringd te worden. Eenmaal terug in de kast duurde het nog een tijdje voor ze van de schrik zijn bekomen.
Kerkuilen
De vrouw die de kerkuilenkast invliegt wil maar een ding maar het mannetje stribbelt behoorlijk tegen. Vrouw houdt vol, ze wil hém en niemand anders, dat zal hij weten ook.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd dan deze pagina in de gaten!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.