Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Beleef de lente #7_25_04_2016

25 apr 2016
  •  
leestijd 1 minuut
Bij Beleef de lente is de koolmees druk aan het broeden, worden de bosuilkuikens geringd en het kerkuilvrouwtje verovert een mannetje. 
De koolmees komt nu nauwelijks haar kast nog uit, ze ligt heerlijk op haar eitjes en krijgt af en toe wat te eten. Man is nog niet heel ervaren in het voeren van zijn vrouw. 
Bosuil
De bosuilkuikens lagen heerlijk bij moeder toen ze de schrik van hun nog maar korte leven kregen. Heel voorzichtig worden ze een voor een uit de kast gehaald om geringd te worden. Eenmaal terug in de kast duurde het nog een tijdje voor ze van de schrik zijn bekomen.
Kerkuilen
De vrouw die de kerkuilenkast invliegt wil maar een ding maar het mannetje stribbelt behoorlijk tegen. Vrouw houdt vol, ze wil hém en niemand anders, dat zal hij weten ook.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd dan deze pagina in de gaten!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.