Vroege Vogels

Beleef de lente #4_31_03_2016

  •    •  
31-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Deze keer in Beleef de lente: het vrouwtje van de kerkuil laat zich even zien, de ijsvogels richten de nestkamer in en de eieren bij de bosuil zijn uitgekomen. 
Kerkuilen
De kast  van de kerkuilen is nog steeds erg in trek bij de kauwen. Ze rukken steeds verder op en slepen veel te grote takken het nest binnen. De meeste kerkuilen houden niet van die troep en als de kast vol takken komt te liggen, blijven ze misschien wel weg. Toch heeft vrouw kerkuil zich het afgelopen weekeinde laten zien. 
IJsvogel
De ijsvogel man en vrouw hebben elkaar al helemaal gevonden. Man geeft de ene na de andere vis aan zijn vrouw. Met stukjes van deze braakbal bekleedt ze de vloer van de nestkamer.
Bosuil
Alle drie de eieren van de bosuil zijn uitgekomen. Onbeholpen spartelend, hun oogjes nog dicht kunnen ze niet veel meer dan eten en slapen. De bosuilenman blijft maar muizen brengen, de hele kast ligt vol. Genoeg eten in ieder geval. 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd dan deze pagina in de gaten!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.