Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de lente_30_04_2015

  •  
30-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ooievaar_39.jpg
Op meerdere plekken in ons land zijn de eerste ooievaarseieren uitgekomen. Het wachten is nu op de eerste jongen van het paar, dat te zien is op de camera’s van Beleef de Lente. Verder een bomvol nest bij de spreeuwen. In een mum van tijd zijn er maar liefst zes kuikens uit de eieren gekropen. En feest bij het steenuilenpaar. Ook hier kwamen deze week de eerste eieren tevoorschijn. 
Zondag een live verslag van Arda van der Lee, die het nest van de ooievaars continu in de gaten houdt want hun eieren kunnen elk moment uitkomen.
ooievaars
Webcam Ooievaars - Beleef de lente
Via de webcams van Beleef de Lente kan iedereen 24 uur per dag live meekijken in verschillende vogelnesten tijdens het broedseizoen. Dit jaar zijn maar liefst negen soorten te volgen: de kerkuil, de torenvalk, de slechtvalk, de steenuil, de bosuil, de koolmees, de huismus, de roodborst en de ooievaar.
Kijk hier voor alle uitzendingen (radio en tv) over de broedvogels van beleef de lente door de jaren heen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.