Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de lente 2016

  •  
29-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
slechtvalk_28.jpg
Bij de slechtvalken is het eerste jong uit het ei gekropen. Normaal laat het mannetje het vrouwtje met rust als de eieren op uitkomen staan, maar dit mannetje slechtvalk wilde het van dichtbij meemaken. Hij kwam meerdere keren in de kast, maar kreeg geen enkele kans. Toen het jong uit het ei kwam was hij er weer als de kippen bij, hij wilde hij het jong zien en duwde het vrouwtje gewoon van het nest. Bekijk hier de webcam.
Ook bij de ooievaar zijn er kuikens uit het ei: maar liefst vier, die het op het open nest meteen voor hun kiezen kregen met het slechte weer van de afgelopen dagen.
Hoogtepunten
In Vroege Vogels zondag de hoogtepunten van Week 10 van Beleef de Lente. 
Dit jaar heeft Beleef de Lente extra veel camera's, maar liefst 12. Naast oude bekenden als de steenuil, ooievaar en slechtvalk zijn er dit jaar ook nieuwkomers als de grauwe kiekendief, de grote stern en de blauw-oranje ijsvogel.
Beleef de Lente van Vogelbescherming viert dit seizoen haar jubileum, dit is het 10e jaar dat de camera's in vogelnesten hangen. Al vanaf de start zijn de webcams enorm populair: jaarlijks volgen meer dan één miljoen mensen de belevenissen van de vogels tijdens het broedseizoen.
Naast de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Op twitter (@beleefdelente) en facebook (Vogelbescherming Nederland) worden ook regelmatig foto’s en filmpjes van de webcamvogels geplaatst. De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli, als alle vogels zijn uitgevlogen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.